Oplossingen ontworpen voor bedrijven

Keuze van infrastructuur: u beschikt over drie hostingoplossingen – SaaS, toegewijde SaaS of On-Premise.

Interoperabiliteit: de Oodrive-oplossingen voor het delen van bestanden berusten op de automatiseringsomgeving van uw bedrijf. Zij zijn compatibel met tal van besturingssystemen en worden aangepast aan bestaande configuraties en protocollen (SAML V2, Kerberos enz.). Bovendien is koppeling mogelijk met adressenbestanden (LDAP) en andere bedrijfsapplicaties via API.

Beveiliging: elke oplossing bevat 3 veiligheidslagen (toegang,transfers en opgeslagen bestanden) om de vertrouwelijkheid van uw uitwisselingen en de bescherming van uw gegevens te garanderen. Zo bent u ervan verzekerd dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot uw gegevens en kunt u het gebruik ervan op elk moment beheren.

Internationalisering: De overdracht van bestanden wordt geoptimaliseerd dankzij de AKAMAI-technologie waarmee de stromen worden versneld voor hogere prestaties. Elke gebruiker kan ook de taal van het platform kiezen en geniet van de dynamische meertaligheid (het automatisch verzenden van notificaties in de taal van de contactpersoon).

Gepersonaliseerde layout: de web- en mobiele interfaces kunnen gepersonaliseerd worden in de kleuren van uw bedrijf, uw merk, uw project of evenement. Om de oplossing transparant in uw programma’s te integreren, kunt u kiezen voor de URL van uw keuze…

Oplossingen ontworpen voor bedrijven

Een oplossing voor elke werkwijze

Teamwerk: een platform voor het delen van bestanden

iExtranet is een samenwerkingsplatform waarmee u uw documenten kunt organiseren en veilig met uw collega’s en partners kunt delen, zowel intern als extern. De teams kunnen hiermee de gegevens over een project uitwisselen ongeacht hun locatie.

Voor elke gebruiker: Delen en synchroniseren van bestanden

Met PostFiles kunnen bestanden vanaf elk willekeurig apparaat worden gesynchroniseerd en gedeeld, met handhaving van het controleniveau dat door het veiligheidsbeleid van het bedrijf wordt vereist. Met PostFiles is de vertrouwelijkheid van uw gegevens de prioriteit bij elke uitwisseling.

Een oplossing voor elk vakgebied

Top management

BoardNox vereenvoudigt de organisatie van vergaderingen en garandeert de vertrouwelijkheid van gevoelige en strategische uitwisselingen in het kader van directiecomités en raden van bestuur: besluitvorming door stemming, beveiligd e-mailverkeer, documentenmappen… ..

Virtuele dataroom

DilRoom sluit aan bij een beveiligde methode voor de opslag en het gecontroleerd beschikbaar stellen van zeer vertrouwelijke documenten (juridische, financiële, enz.): dashboards, Q&A, het creëren van datarooms per operatie (vastgoedtransactie, fusie en overname, overdracht-verwerving van activa, enz.)

Communicatie & Agentschappen

MediaWaz past zich aan aan de verschillende schakels in het communicatiekanaal door in te spelen op de specifieke kenmerken van elke activiteit, of het nu gaat om communicatiebureaus , mediabureaus of interne en externe communicatiediensten: Press Room, visualisatie in HD, goedkeuring van de drukproeven, beheer van copyrights…

Bouw & Architectuur

AirBuild is een oplossing die is ontworpen om professionals in de bouw gedurende het gehele bouwproject te begeleiden, van de ontwerpfase tot het einde van de bouwwerkzaamheden: het delen van plannen, organisatie per project, mobiliteit op de bouwplaats, het maken en opheffen van voorbehoud dankzij een tabletapplicatie…

Referenties

Testimonials

Orbitus – Domo Group
Domo Group kiest iExtranet voor een vlotte internationale samenwerking
Lezen >

Domo Group kiest iExtranet voor een vlotte internationale samenwerking (http://www.orbitus.be/)


 

Domo Group maakt sinds 2013 gebruik van iExtranet, een Oodrive oplossing om bestanden online te beheren en te delen. Het bedrijf gebruikt iExtranet om files uit te wisselen met verkopers, klanten en leveranciers wereldwijd en om een compleet overzicht te houden op de werkprocessen van interne en externe partijen. iExtranet biedt een centraal platform aan van waar alle bestanden gedownload, aangevuld of bekeken kunnen worden volgens de rechten van de user.

Orbitus is de dienstverlenende IT firma van Domo Group en beheert alle software van het bedrijf voor productieplanning en alles wat productiegericht is. Domo Group is een overkoepelende firma van meerdere bedrijven die in de chemie-, vastgoed-, consultancy- en sportsectoren actief zijn. Ontmoeting met Dieter Kint, System Engineer bij Orbitus, hij beheert iExtranet voor de hele groep: “Wij waren op zoek naar een online platform waarvoor er zo weinig mogelijk plug-ins vereist waren zodat we direct naar iemand een link konden sturen waarmee hij zich heel eenvoudig kon inloggen. Dat platform moest zowel intern als extern gemakkelijk bereikbaar zijn”, legt hij uit.

 

iExtranet: een intuïtief platform voor het delen en goedkeuren van bestanden

Orbitus moest een oplossing vinden die in alle verschillende afdelingen van Domo Group bruikbaar was voor een groot aantal verschillende taken en zowel voor interne als voor externe medewerkers. “We hadden alle functionaliteiten die iExtranet biedt nodig, zegt Dieter Kint. “In bijna alle afdelingen wordt het platform gebruikt. Er zijn zo’n honderdtal gebruikers”, voegt hij toe. Het delen van grote bestanden, het bewerken van documenten door meerdere gebruikers en het controleren van leveringen zijn voorbeelden van hoe Domo Group iExtranet gebruikt. “Na het laden van rollen Sportsgrass in de vrachtwagens voor leveringen wordt er een foto van de geladen truck genomen. Die foto wordt dan gedeeld met de klant zodat hij kan nakijken of er niets beschadigd of verplaatst is wanneer het voertuig aankomt”, verduidelijkt hij.

Ook op internationaal niveau is iExtranet een zeer nuttige tool voor de activiteiten van de firma. Domo Group heeft afdelingen in Italië, in China, in de Verenigde Staten en in Duitsland. “Een van de grote voordelen die we nu voelen is gelinkt aan ons werk in China”, licht Dieter Kint toe. “iExtranet heeft sterk bijgedragen aan het verbeteren van onze uitwisselingen en is daar een onmisbare tool geworden. China is een heel moeilijk land wat IT- en dataverbindingen betreft omdat alles daar gescreend en afgeblokt wordt”, zegt hij. Orbitus heeft besloten om enkel iExtranet te gebruiken voor de gehele datastore van de onderneming in China. “We gebruiken het platform vooral voor files die zij aanmaken en waar wij inzagen in moeten hebben: financiële gegevens, technische fiches, guidelines, handleidingen en productiefiches. Moesten we iExtranet niet hebben, dan zouden onze relaties met China zich veel moeilijker aflopen”, voegt Dieter Kint toe.

De mobiele applicatie komt eveneens dagelijks in de activiteiten van Domo Group terug.Vooral bij Sportgrass hebben al onze verkopers de Oodrive applicatie. We hebben een bepaalde folder aangemaakt die door de binnendienst wordt beheerd. Voordat ze bij de klanten langsgaan, drukken de verkopers op de Sync-knop en dan hebben ze altijd de laatste product-fiches en de juiste prijzen mee. Ze laten dan de productfiches direct vanuit hun iPad zien. Zij hebben geen rechten van ons gekregen om wijzigingen te doen en de folder wordt compleet beheerd door de binnendienst die ervoor zorgt dat het materiaal altijd up-to-date is voor de verkopers”, vervolgt hij.

 

Een veelzijdig gebruik met een optimaal beheer

Orbitus deed een beroep op Oodrive omdat iExtranet gemakkelijk beheerbaar is, een workflow biedt voor de goedkeuring van documenten en versie-beheer en tracking bevat. “We hadden een eenvoudige platform nodig zodat we geen fulltime persoon moest aanwerven om alles te beheren”, legt Dieter Kint uit. Hij vond iExtranet een heel goed Europees alternatief voor de andere bestaande programma’s en spreekt na meerdere jaren samenwerking met Oodrive nog steeds uiterst positief over zijn keuze. “De implementatie is zeer vlot verlopen. Dankzij het gebruiksgemak van iExtranet konden alle medewerkers snel aan de slag en hebben ze de tool snel aan hun dagelijks werk geïntegreerd”, voegt hij toe.

De oplossing vereenvoudigt dus alle uitwisselingen van gegevens met dienstverleners, klanten en commerciële medewerkers. iExtranet biedt ook verschillende volumecapaciteiten aan voor het online delen van bestanden en samenwerking die maximaal zijn aangepast aan de dagelijkse behoeften van de verschillende afdelingen van de firma. De klantenrelatie met Oodrive is volgens Dieter Kint ook altijd optimaal geweest: “We zijn heel tevreden. We hebben meestal dezelfde persoon aan de lijn, hij kent dan ook goed het bedrijf en weet hoe alles bij ons is geïnstalleerd”, concludeert hij.

 

 

The Pool
Maatwerk voor adverteerders bij THE POOL dankzij iExtranet van Oodrive
Lezen >

“Maatwerk voor adverteerders bij THE POOL dankzij iExtranet van Oodrive”

 

THE POOL maakt sinds kort gebruik van iExtranet, een oplossing van Oodrive om bestanden online te beheren en te delen. THE POOL coördineert en werkt binnen De Vijver Media crossmediale projecten uit voor adverteerders. iExtranet biedt een centraal platform van waaruit de verschillende projecten gedelegeerd en verwerkt kunnen worden en verleent medewerkers van de regie toegang tot de voor hen relevante bestanden.

De Vijver Media is in handen van Corelio, Sanoma en Waterman&Waterman. De holding is eigenaar van verschillende grote mediagroepen zoals SBS Belgium, Woestijnvis en Humo. Marc Vroonen startte in maart van dit jaar THE POOL op: “Als speciale cel binnen de groep verbinden wij de verschillende regies om op maat van de adverteerders crossmediale projecten uit te werken. Op vraag van verschillende adverteerders en agentschappen zorgt THE POOL voor een tailormade aanpak en werkt de cel nauw samen met de creatieve afdelingen binnen de verschillende enititeiten van De Vijver Media.

 

iExtranet: online delen van zware bestanden vanuit centraal beheer

THE POOL heeft een overkoepelende rol als eindverantwoordelijke voor alle crossmediale projecten. Bij de uitwerking van creatieve advertising projecten komen er zware bestanden bij te pas die verwerkt moeten worden. Het gaat hier voornamelijk om hoogwaardig drukwerk en foto- en videobestanden. Om al deze bestanden te stroomlijnen en te delen met de verschillende regies, adverteerders en agencies, zocht THE POOL naar een centrale cloudruimte die constant toegankelijk moest zijn. Hiervoor werkte THE POOL al met Dropbox, maar de cel zocht ook naar een oplossing die zware bestanden vlot toegankelijk maakt voor de verschillende partijen. Op voorspraak van de IT-afdeling binnen de groep werd uiteindelijk gekozen voor de iExtranet-oplossing van Oodrive.

Enerzijds fungeert THE POOL als centrale cel van waaruit alle projecten beheerd worden, anderzijds zijn wij zeer afhankelijk van de mensen die binnen de verschillende regies samenwerken”, verduidelijkt Marc Vroonen. “Elk project is met andere woorden een doel waaraan vaak meerdere partijen werken en toe bijdragen.” De bestanden waarmee gewerkt wordt, hebben vaak hun eigen confidentialiteit, wat maakt dat de juiste mensen toegang moeten krijgen tot de juiste bestanden. Via iExtranet van Oodrive kan THE POOL gemakkelijk specifieke bestanden delegeren aan de juiste mensen. “Verder werken wij voor elk project ook volgens een specifieke planning die regelmatig geüpdate wordt. Dan is het handig om over een centraal platform te beschikken waar alle betrokkenen de laatste bestandsversies kunnen terugvinden en delen.

 

Optimale samenwerking dankzij transparant platform

Binnen het iExtranet-platform van THE POOL werd een centrale folder gecreëerd voor elk afzonderlijk project. Op dit moment hebben een dertigtal mensen toegang tot het systeem en hun specifieke folder. Deze worden allemaal centraal gemanaged vanuit iExtranet door Marc Vroonen. “Aangezien De Vijver Media een uitgebreid aanbod brengt gaande van print over online tot audiovisuele media, beschikken we over vaak zware werkbestanden voor verschillende projecten”, vervolgt Marc Vroonen. “Voor iExtranet is het echter geen enkel probleem om al deze files te dragen en centraal te beheren.” Zo kan THE POOL via e-mail omvangrijke bestanden versturen, bestanden met gevoelige informatie delen en daarbij alle stappen nauwkeurig traceren. Absolute beveiliging staat altijd voorop. iExtranet wordt aangeboden volgens het SaaS-gebruiksmodel of met een licentie.

Onze belangrijkste doelstelling is dat iedereen op een correcte manier met het juiste materiaal aan de slag kan en dat je heel gemakkelijk en snel gegevens kan uitwisselen en delen vanuit één centraal punt. iExtranet beantwoordt aan die behoefte.” Het duurde dan ook niet lang vooraleer iExtranet van Oodrive door IT naar voren werd geschoven. Na een testfase van een paar maanden werd het platform definitief in gebruik genomen. Marc Vroonen is het systeem ondertussen al gewoon geworden. “Als centraal beheerder werk ik dagelijks met iExtranet en sta ik in nauw contact met alle gebruikers die toegang hebben tot bestanden. Het grootste voordeel vind ik het gebruiksgemak waarmee ik bestanden kan coördineren en delen. Ik gebruik iExtranet ondertussen net zoals ik ons eigen intranet gebruik.

 

Vranken-Pommery Monopole
Vranken-Pommery Monopole kiest voor de oplossing iExtranet van Oodrive om de kwaliteit van zijn dienstverlening te verbeteren
Lezen >

“Vranken-Pommery Monopole kiest voor de oplossing iExtranet van Oodrive om de kwaliteit van zijn dienstverlening te verbeteren”

De groep Vranken-Pommery Monopole is een familiale onderneming die in 1976 werd opgericht. De groep is de tweede grootste champagneproducent en zijn gamma telt grote merken zoals  VRANKEN en de Cuvées Diamant en Demoiselle, POMMERY en de cuvées Louise et POP, CHARLES LAFITTE en HEIDSIECK & CO MONOPOLE. De onderneming is actief in drie grote domeinen: wijnbouw, de productie van champagne, porto en rosé en de distributie en verkoop van deze producten. De groep koos voor de oplossing iExtranet Entreprise van Oodrive om de uitwisseling van gegevens met zijn dienstverleners in alle afdelingen beter te beveiligen.

 

 

De uitwisseling van documenten moest worden geoptimaliseerd om de afdelingen autonoom te laten werken

Het uitwisselen van elektronische bestanden is vandaag een must, maar grote bestanden en de veiligheid van de uitwisseling stellen vaak problemen. Het is niet eenvoudig om afbeeldingen, technische fiches, samenvattingen, foto’s, bestekken, producten of affiches uit te wisselen en vaak vertraagt dit het goede verloop van projecten met interne en externe partners. Verschillende afdelingen van de groep Vranken-Pommery Monopole kampten met dit probleem. Met name de marketingafdeling en de service on trade hadden snel een oplossing nodig om aan de verwachtingen van hun dienstverleners te voldoen.

Dankzij iExtranet Entreprise, de oplossing voor ondernemingen voor het online uitwisselen van bestanden, kunnen de verkoopafdelingen van Vranken op een veilig manier grote bestanden uitwisselen. Het bedrijf kan namelijk logins en wachtwoorden installeren naargelang van de bestemmelingen van de bestanden om de totale vertrouwelijkheid van de documenten te garanderen. De medewerkers kunnen zelf toegangsrechten toekennen voor het document en de opslagruimte, zodat de afdelingen autonomer kunnen werken. Bovendien beschikt elke afdeling (marketing, on trade, off trade, export, …) over een platformbeheerder en kan ze een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen.

Vranken-Pommery Monopole deed een beroep op Oodrive omdat iExtranet Entreprise geïntegreerd gebruikersbeheer biedt, een beheerder voor elke afdeling, reële autonomie voor de afdelingen en een onbeperkt aantal gebruikers. “Een oplossing waarbij het aantal gebruikers beperkt is, voldoet niet voor ons, want we hebben zeer veel verschillende dienstverleners, zowel commerciële medewerkers als reclamebureaus en klanten. Die flexibiliteit heeft de doorslag gegeven in onze keuze,” zegt Sandrine Warnier, verantwoordelijke E-Marketing bij Vranken-Pommery Monopole.

 

 

iExtranet, eenvoud gecombineerd met snelheid

Sinds 3 februari 2011 stelt iExtranet de groep Vranken in staat om toegangsrechten te creëren en te beheren en bovendien de medewerkers meer autonomie te verlenen dankzij een meer professionele gegevensuitwisseling met de verschillende contacten, dienstverleners, klanten en commerciële medewerkers.

Een van de grootste troeven van de oplossing is haar mobiele applicatie. We kunnen ze gebruiken op een iPad, iPhone of BlackBerry en we krijgen in real time toegang tot de laatste updates, de laatste versies van de bestanden en de laatste tarieven !” benadrukt Sandrine Warnier.

Op de iPad bijvoorbeeld, verzenden we alle documentatie via iExtranet. We hoeven geen grote bestanden meer te versturen via e-mail. En onze dienstverleners krijgen een bericht van zodra we online bestanden voor hen hebben klaargezet,” voegt ze hieraan toe.

De oplossing vereenvoudigt dus de uitwisseling van gegevens met de dienstverleners. De commerciële medewerkers kunnen bijvoorbeeld elke dag een overzicht van hun uitwisselingen opvragen om hun tijdsbeheer te optimaliseren en dat vergemakkelijkt hun werk aanzienlijk.  iExtranet biedt ook verschillende volumecapaciteiten aan voor het online delen van bestanden en samenwerking, die maximaal zijn aangepast aan de behoeften van het moment.

De integratie van de service is snel verlopen. De afdelingsverantwoordelijken werden opgeleid vooraleer iExtranet in de afdelingen werd geïnstalleerd. De commerciële benadering en de klantenrelatie met Oodrive waren voor ons eveneens pluspunten, we wisten dat we op Oodrive konden vertrouwen,” besluit ze.
De oplossing iExtranet Entreprise wordt in de groep Vranken-Pommery Monopole nu algemeen gebruikt.

 

 

Over de groep Vranken-Pommery Monopole


De groep werd in 1976 opgericht door Paul-François Vranken en is het tweede champagnehuis, met meer dan 950 werknemers en een geconsolideerde omzet van 364,4 M€. De groep is een belangrijke speler in de wereld van wijn en champagne en realiseert 52% van zijn omzet buiten Frankrijk. Als eigenaar van de belangrijkste wijngaarden van Europa, verspreid over Champagne, de Provence, de Camargue en Portugal, bevestigt Vranken-Pommery Monopole zijn plaats als een wereldleider voor champagne en de nummer één in roséwijnen.