Stanislas de Rémur

CEO

Na het behalen van een masterdiploma economie aan de universiteit van Parijs II, een diploma aan het ESC te Reims en het behalen van een MBA aan de universiteit van Melbourne begon Stanislas de Rémur zijn loopbaan bij JP Morgan in Parijs op de afdeling Corporate Finance om daarna een carrière in Australië op te starten. In juni 1999 trad hij bij General Electric in dienst tot hij in 2000 besloot om Oodrive op te richten met als doel om de “eerste harddisk op het Internet” te ontwerpen.  

Vandaag zet Stanislas de Rémur zich in voor de ontwikkeling van Cloud Computing, onder andere als voorzitter van “Transition Numérique +”, als ondervoorzitter van de AFDEL, als beheerder van Eurocloud in Frankrijk en in Spanje en als lid van Seed4Soft, een vereniging van ondernemers die innovatieve start-ups financieren. 

Cedric Mermilliod

Medestichter - General Manager

Cédric Mermilliod is afgestudeerd aan de Lyon business school en begon zijn carrière in 1998 in de Marketingafdeling van Renault in Lissabon en daarna van Unilever Frankrijk. In september 2000 richt hij samen met Stanislas de Rémur en Edouard de Rémur Oodrive op.

Bij Oodrive is Cédric General Manager, specifiek verantwoordelijk voor het Channel gedeelte voor de groep. 

Edouard de Rémur

Medestichter - General Manager

Na het behalen van een master in de economische wetenschappen aan de universiteit van Parijs II en een diploma aan de business school van Lyon, ging Edouard de Rémur aan de slag bij de bank ‘Société Générale’ in Hongkong. Twee jaar later trad hij toe tot het Andersen Consulting Kabinet. In 2000 besloot hij medeoprichter te worden van Oodrive.

Bij Oodrive is Edouard General Manager, specifiek verantwoordelijk voor het Direct Sales gedeelte voor de groep. 

Elisabeth Clément

Administratief en financieel directeur

Elisabeth Clément beschikt over een masterdiploma beheerswetenschappen en begon haar carrière als beheerscontroller in de industriesector.

Na 7 jaar als administratief en financieel directeur in de sector distributie van randapparatuur en consumentenelektronica, trad Elisabeth Clément in dienst bij Oodrive.

Christophe Ophoff

Managing Director BeLux

Met zijn master in marketing en communicatie heeft Christophe Ophoff meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in de wereld van nieuwe IT-technologieën en communicatie bij omvangrijke groepen waaronder: Siemens, Colt, Mobistar en VOO. 

Als voormalig manager van salesteams bij verschillende ondernemingen bekleedt hij nu de functie van Managing Director bij Oodrive voor België en Luxemburg.

Philippe Motet

Technisch Directeur

Philippe Motet behaalde een diploma aan Supélec en startte zijn carrière als R&D ingenieur bij Dassault Système. Na 8 jaar aan het hoofd gestaan te hebben van een R&D-team bij Dorotech in het departement ‘back-up’ en ‘gegevensarchivering’, neemt hij de directie over van de technische afdeling van Atempo, die hij 9 jaar later zal verlaten om de technische directie in te vullen van de Franse start-up Active Circle.

Philippe Motet vervoegt de Oodrive Groep in 2015 als Technisch Directeur met een stevige 25 jaar ervaring in het domein van de softwareontwikkeling en het management van technische teams.

ERYK MARKIEWICZ

CHIEF MARKETING OFFICER

Na een carrièrestart in Canada en de Verenigde Staten, keerde Eryk terug naar Europa om deel te nemen aan de wereldwijde ontwikkeling van Analytics leiders zoals Business Objects (Frankrijk) en Qlik (Zweden), waar hij functies als Vice President van Marketing en International Business Development bekleedde.

Nadien, vervulde hij de functie Vice President van Global Marketing en Operations Transformation voor bedrijven als Perceptive Software en Informatica.

Eryk behaalde een Master in Software Engineering aan de Parijse Ecole Supérieure d’Informatique.

Na enkele jaren in Azië, Engeland, Zwitserland en het Midden-Oosten vertoefd te hebben, startte Eryk in mei 2016 als Chief Marketing Officer van Oodrive.

Jean-Louis Amice

Human Resources Director

Als afgestudeerde van “Sciences Po” in Parijs, hield Jean-Louis eerst de functie van “Head of Mission” voor de CEO van Groep G7. Toen kwam hij bij het Franse adviesbureau Beijaflore om daar de loopbaan management op het hoofdkantoor te leiden. Vervolgens gedurende 9 jaar bij de L’Oréal groep waar hij diverse HR-functies heeft gehad, zowel in operationele HR-richtingen, productie en uiteindelijk als hoofd van Talent Sourcing for Consumer Division.  Hij hield vervolgens de functie van directeur Human Resources van het Adagio hotelmerk voordat hij in 2017 bij Oodrive werd aangesloten als Group HRD.

 

Frédéric Fouyet

Directeur Innovatie en producten

Met een opleiding als Ingenieur in Toegepaste Wiskunde en in Software Engineering, werkte Frédéric Fouyet 8 jaar bij de technische directie  van Thales als hoofd van de cel technologie en DMS-methodologie. Daarna trad hij in als Project Director bij Cashware, een gespecialiseerde software-operator in beveilings- en trustdiensten.

Na 10 jaar de functie van Technisch directeur bij CertEurope te hebben uitgeoefend, vervulde hij de rol van Projectverantwoordelijk en RSSI voor zijn promotie tot Directeur Innovatie en producten bij de groep Oodrive.

Jérôme LEFEVRE

Director Professional Services & Customer Services

Steunend op zijn ervaring als leidinggevende van de sales teams van Omnikles, staat Jérôme Lefèvre vandaag aan het hoofd van Professional services & Customer services van de groep Oodrive.

In zijn vorige functie was hij actief als persattaché in verschillende sectoren als accountmanager bij een communicatiebureau binnen de IT-sector. Jérôme combineert een technische achtergrond als IT-analist en ontwikkelaar met een communicatie- en marketingopleiding.