• Beschermen
 • Vaste en mobiele werkposten
 • Servers
 • Heterogene omgevingen
 • Duurzaam bewaren
 • Werkbestanden
 • Databases
 • Configuraties (BMR)
 • Rustiger werken
 • Onmiddellijke restore
 • Verzekerd tot € 3 000 000
 • Controle op afstand

Waarom online opslaan?

De gegevens van een bedrijf zijn essentieel om goed te functioneren: bedrijven moeten zich efficiënt beschermen om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen in geval van een crash. Automatische offsite online back-up is de enige manier om een snelle en volledige restore van gegevens te kunnen garanderen en naast volledige beveiliging en vertrouwelijkheid, ervoor te zorgen dat bij ernstige schade de werkzaamheden onmiddellijk hervat kunnen worden.

Talrijke risico’s: Met AdBackup kunnen zelfstandigen en KMO’s zich wapenen tegen de risico’s van computerschade (diefstal, waterschade, brand, virussen, verkeerde handelingen) waarbij hun kritieke gegevens in uiterst beveiligde hosting-centers worden opgeslagen, die zich op Belgisch grondgebied bevinden.

“Ambachtelijke” back-up: Tegenwoordig slaan de meeste bedrijven hun gegevens op op externe hardware, dit brengt echter risico’s met zich mee, zoals schade (materieel, mechanisch, elektronisch of magnetisch) of van handelingsfouten. AdBackup garandeert dat de gegevens onder alle omstandigheden worden hersteld zonder dat personeel hoeft te worden ingezet voor de opslag.

Waarom online opslaan?

Minder beperkingen

Minder beperkingen

Geautomatiseerde back-up: u kunt de frequentie en het tijdstip van de back-ups bepalen. Zij vinden vervolgens automatisch plaats, zonder menselijke tussenkomst en zonder onderbreking van lopende werkzaamheden.

Zero maintenance: Adbackup is een 100% online-oplossing en bevrijdt u van alle materiële verplichtingen. U bent niet langer aangewezen op fysieke media (banden, harde schijven, enz.) en hoeft u geen zorgen meer te maken over bedrijfsstoringen, onderhoud of vervanging van hardware.

Beheer op afstand: dankzij waarschuwingssystemen en rapportage kunt u al uw back-ups eenvoudig beheren, waar u zich ook bevindt, zodra u over een internetverbinding beschikt.

Oplossingen voor alle behoeften

Verschillende soorten behoeften: sommige gegevens moeten vaker worden opgeslagen of gedurende langere tijd bewaard worden. Uw boekhouding moet bijvoorbeeld maandelijks worden opgeslagen en een aantal jaren worden bewaard, terwijl het klantenbestand dagelijks verandert. Daarom geeft AdBackup de mogelijkheid om zoveel back-upsets aan te maken als u wenst.

Heterogene omgevingen: AdBackup is compatibel met de meeste besturingssystemen die momenteel op de markt zijn en kan back-ups maken van alle typen gegevens, op alle soorten apparaten, of het nu fysieke of virtuele machines betreft. De oplossing past zich op die manier aan aan de complexiteit van de organisatie van uw informatica.

Alle soorten gegevens: AdBackup beschermt de gegevens van uw bedrijf, ongeacht het type en de hoeveelheid. Met AdBackup kunnen zowel bestanden als complexe databases worden opgeslagen (Exchange, SharePoint, Oracle, enz.), maar ook kritieke applicaties (ERP, CRM, SAP, e-mails, enz.).

Oplossingen voor alle behoeften

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Beveiliging en vertrouwelijkheid

Aangezien de gegevens niet lokaal op uw infrastructuren worden opgeslagen, schakelt u materiële risico’s geheel uit (een storing of crash van de server, handelingsfouten, diefstal of inbraak, waterschade et brand, enz.). Om de duurzaamheid van uw gegevens te garanderen, heeft Oodrive een strikt protocol opgesteld:

Europese hosting onder hoge bescherming:
– Gegevens gekopieerd op twee hosting centers
– Uitstekend presterende apparatuur: 24 uur per dag bewaking, branddeuren, elektrische beveiliging, brandmelder, gepersonaliseerde codes en waarschuwingen, enz.
– ISO 27 001 gecertificeerde hosting

Encryptie van de gegevens: AdBackup versleuteld uw gegevens dankzij een 256-bit AES-encyptie die gegenereerd wordt op basis van een passphrase van uw keuze.

Verzekering tegen het verlies van gegevens: AdBackup staat contractueel borg voor de opgeslagen gegevens. Indien geen restore plaatsvindt, wordt de schade door onze verzekeraar bepaald om een vergoeding vast te stellen die tot € 3.000.000 kan oplopen

Meer informatie (link naar pagina beveiliging)

Functionaliteiten

 • Satellite server

  Hiermee geniet u van een dubbele beveiliging voor uw gegevens en een snellere restore.

 • Back-up en restore op fysieke gegevensdragers

  Hiermee kunnen aanzienlijke hoeveelheden gegevens snel extern worden ondergebracht om de oplossing binnen zeer korte tijd te installeren, met behoud van de bandbreedte.

 • Lokale back-up

  Mogelijkheid om “offline sets” te creëren en te genieten van een extra beveiligingsniveau voor bestanden.

 • Selectie van gegevens

  Een selectie-analysator garandeert de opslag van de belangrijkste bestanden voor uw activiteit.

 • Versiebeheer

  De gebruiker kan complete restores doen of “snapshots” maken van delen van back-upsets die op de Oodrive-server zijn opgeslagen.

 • Incrementele opslag in de Delta Block-modus

  De Delta Block-modus verlaagt het volume van de gegevens die moeten worden opgeslagen door alleen “blokken” (32 KB) te verzenden van de werkelijk gewijzigde bestanden.

 • Bare Metal Recovery

  De BMR (Bare Metal Recovery) module maakt het mogelijk om de complete configuratie van een werkpost of server met één enkele handeling te restoren. Zo vermijdt u langdurige onderbrekingen van werkzaamheden bij crashes.

 • Waarschuwingen en verslagen

  Controleer al uw back-ups door middel van waarschuwingssystemen en verslagen.

Referenties